Sale!

UYGARLIĞA GİDEN YOL

ARAŞTIR, KEŞFET, SORGULA DÜŞÜN VE KENDİN OL

KİTAP, ikinci binyılda Avrupa’nın giderek artan bir hızda bilim ve teknolojide öne geçmesini nedensellik zinciri içinde ele alır. Kordoba’da eğitim gören bir rahibin papalık koltuğuna oturmasıyla ilk adım atılmıştır. Avrupa’nın yükselişinin on dördüncü yüzyıla kadar kimsenin bilmediği matematikle nasıl başladığını ve yükselişi sırasında izlediği yolu gözler önüne serer. Matematikte yükselişin teknolojide ve bilimde yükselişi nasıl tetiklediğini örnek olaylar yardımıyla anlatır.

Aşağıda yer alan geniş açıklamada daha fazla ön bilgi mevcuttur.

PAYLAŞ

105,00

Oku/İncele

TIKLA

Sayfa

259

Boyut

12,5 x 19,5 sm

Dil

Türkçe

ISBN

978-605-61930-7-1

Detaylı Tanıtım

Description

Kitap, Avrupa’nın matematik, teknoloji ve ardından bilim alanındaki yükselişini inceleyerek, teknolojik atılımların gerçekleştirilmesi için organik toplum geliştirme amacını taşımaktadır. Bilimi ve teknolojiyi şekillendiren ve üretenin toplumun kendisi olduğunu göstermeyi amaçlamaktadır.

Kitap, Avrupa’nın yükselişini matematikle başlatarak, Batı dünyasının bugünkü düzeyini belirleyenlerin kralların, imparatorların kalkınma amaçlı yönlendirmeleri değil, toplum içindeki meraklı bir azınlık zümre olduğunu vurgulamaya çalışmaktadır.

On dördüncü yüzyıla kadar Avrupa’da neredeyse hiç kimse matematik bilmezdi. Bu dönemde Gerbert adlı bir Fransız rahip, Endülüs’e giderek “hikmeti aramak” amacıyla eğitim aldı. Bu rahibin Endülüs’te eğitim almasının, Cordoba’da medreseye kabul edilmesinin, Avrupa tarihinin kaderini değiştiren öncü etkenlerden biri olduğu vurgulanır. Bu rahip, Avrupa’ya dönüşünden sonra 999 yılında 2. Sylvester adıyla papalığa layık görüldü. Bu papa, Arap rakamlarının kullanılması için girişimde bulunmuştur. Ancak, papanın beş yıl kadar süreyle papalık yapmasının ardından ölmesi, matematiğin Avrupa’ya girişini 200 yıl geciktirmiştir. 1202’de, Pisalı tüccar Fibonacci, Mısır ve Suriye’de Müslüman matematikçilerden aldığı derslerle Abaküs Kitabı’nı yayınladı. Bu kitap, Avrupa’da yayımlanan ilk matematik kitaplarından biridir.

Kitap, matematik, teknoloji ve bilimin gelişmesinin hikayesini adım adım incelemekte olup, 12,5 x 19,5 cm boyutlarında 256 sayfadan oluşmaktadır ve 21 bölümden oluşmaktadır.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “UYGARLIĞA GİDEN YOL”