Yavuz Selim DEMİRAĞ Gerçek Türk Münevveri: İbrahim Okur…

Ne kadar okudum?

Paylaş

68 Kuşağının tarafları olan solu da, sağı da sevemedim. \”Acının tadı\”nı yaşayan bizim \”78 Kuşağı\”nı öyle bir dolduruşa getirdiler ki yaraları bu gün bile sarılamıyor. 68\’lilerin arasında çok konuşup hiç bir icraatını göremediklerimiz çoğunlukta olmakla beraber; okuyup, yorumlayan dahası yazanlara saygım sonsuz. Solun içindeki 68\’liler çok yazdı. Tarihe not düştüler. Milliyetçi camia da ise çoğunluk dar mahvillerde hatıra olarak \”Nakil\” usulü ile sadece anlatılmıştır. Bir nevi \”Eşari geleneği\”nin izinden gidilirken \”Yesevi\” ile Maturdi ilegeç tanışılmıştır. Öz eleştiri kültürü olmayan milliyetçi camianın sosyolojik sorgulamayı gerçekleştirmeyişi yüzünden beklenen yükselişe geçemeyişinin sebep ve sonuçları ayrı ve uzun bir inceleme başlığıdır. Okuduğunu anlayıp, yorumlayarak yazanların sayısı bu camiada iki elin parmağını geçmiyor. Onlardan birisi İbrahim Okur Ağabeyimizdir. 1952\’de Bursa\’da dünyaya gelen Okur, 1974\’de İTÜ Makine Mühendisliğinden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsünden ve İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletmecilik bölümünden mezuniyeti ise 1978\’de gerçekleşmiştir. Askerliğini yedek subay olarak Deniz Harp Okulunda Teknik Resim ve Makine elemanları öğretim görevlisi olarak çalıştı. Makine Mühendisi Okur, Irak, Libya ve Suudi Arabistan\’daki şantiyelerde uzun yıllar görev aldıktan sonra 1985\’de yurda tecrübe ile döndü. Mesleği makine ve inşaat olmasına rağmen başta yasadışı Ortadoğu coğrafyası ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederken, emperyalizmin farklı metodlarının şifrelerini de çözmüştür.

İbrahim Ağabey şirketi bünyesine \”Okursoy Yayınları\”nı eklerken profosyenel yazarlık yerine, amatör ruh ile kazanç beklemeksizin kendi kitaplarını yayınlayarak Türk Milletine hizmete devam etmektedir. 1999 yılında 2 ciltlik \”İkinci Bin Yılın Muhasebesi\” adlı ilk eseri ile tanıdım. 2002\’de \”Arsızlık ve Kültür\”ü yazdı. Ardından \”Soğuk Savaş, Gözetlerken, Matematik ve İlahiyat, Temizliğin Tarihi, Tarih Boyunca Türkler ve Avrupa, Osmanlı\’nın Son Yılları, Sümerler Matematiği ve Sayıların Gizemi, Japonya/Bir Yükselişin Hikayesi, Afrika, Zengin ama Yoksul, Tarih ve Felsefe Üzerinden Kültür Savaşı, Fransa\’da İşgal Yılları, işbirlikçiliğin Tarihteki Rolü üzerine Beş Makale, Kurtla Yiyip Çobanla Ağlaşanlar, Günümüze Işık Tutan Tarihçeler, Kültür Savaşında İleri Savunma Hattı, Uygarlığa Giden Yol, Tarihin Sınır Şartları, Roma Nasıl Çöktü? Osmanlı Nasıl Yükseldi?, Boyasını Kazıyınca, Çin:3500 Yılın Köşe Taşları, Altın, Dünya Tarihine Farklı Bir Pencere, Keşifler Çağı, 15 Yüzyıl ve Sonrası, Terörün Patronları\” adını verdiği 24 kitaba imza atmıştı. 1999\’da başlayan yazarlık 2018\’e kadar bu eserlere devam ederken söz konusu eserlerin çoğunu okudum. Dahası, Yüksek Lisans ve Doktora talebelerine tavsiye edip, kütüphanemden çıkarıp verdiğim için çoğu eksildi.

Olağanüstü yorumların sahibi Okur ile dünya gözü ile hiç bir araya gelemedik. Ortak dostlarımız çok. Son olarak aynı 68 kuşağının İnşaat Mühendisi Nuri Bayraktar ile irtibatımız devam ediyor. Saygıdeğer Okur, \”Dünyanın Durumu\” başlıklı ilk cildini \”Hem Kundakçı-Hem İtfaiyeci\” adı ile 25 nci kitabını yayınladı. \”Küresel Güç Odaklarının Politikaları\”nı öylesine mercek altına almış ki; Üniversitelerin \”Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi\” kürsülerinde böylesi raporlar yayınlanmadı. Dışişleri ve İstihbarat birimleri Okur\’un parmak basıp, örneklerini verdiği ülke ve liderleri böylesine analiz edemedi. Son eserini değerli okuyucularımızla paylaşmadan önce, düşünce kuruluşları, fikir platformları, üniversiteler, siyasi partiler ve istihbarat kuruluşlarına İbrahim Okur kitaplarını öneriyorum. Okuyan, yazan, yorumlayan tüm okurlarımıza kütüphanelerinin demirbaşına kaydetsin Okur kitaplarını…

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/gercek-turk-munevveri-ibrahim-okur-477183h.htm

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Stay Connected

More Updates